Předmět Základy ekonomiky pro restaurátory I (KHVFR / ZER1)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHVFR / ZER1 - Základy ekonomiky pro restaurátory I, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. blok - Zahájení podnikání, vztah podnikatele ke státním orgánům, právnická a fyzická osoba.2. blok - Návaznost na Zákon o památkové péči (licence jako oprávnění k podnikání).3. blok - Sociální pojištění, zdravotní pojištění, aplikace uvedených zákonů v praxi.4. blok - Zákon o účetnictví. Daňová evidence, podvojné účetnictví.5. blok - Základní ekonomické pojmy. Rozdíl mezi příjmy a výnosy, náklady a výdaji.6. blok - Účetní knihy, účetní doklad. Praktické příklady: vystavení faktury, vystavení zálohové faktury, bankovní příkaz, pokladní doklady - příjmový a výdajový, cestovní příkaz, další úč. doklady (zápočty apod.)7. blok - Vedení daňové evidence - praktické procvičení.8. blok - Zákoník práce. Základní pojmy, pracovně právní vztahy, bezpečnost práce.9. blok - Vedení daňové evidence na PC - seznámení s účetním software, praktické příklady.
Získané způsobilosti
Student dokáže získané poznatky aplikovat v restaurátorské praxi.
Literatura
Švarcová, Jena. Ekonomie - stručný přehled.
Požadavky
Zápočet: písemný test