Předmět Základy ekonomiky pro restaurátory II (KHVFR / ZER2)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHVFR / ZER2 - Základy ekonomiky pro restaurátory II, Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice (UPa).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. blok - Tok peněz v malé firmě. Majetek ve firmě, pořízení majetku, ocenění majetku.2. blok - Hmotný a nehmotný dlouhodobý majetek, drobný hmotný a nehmotný dlouhodobýmajetek, jejich uplatnění do nákladů. Odpisy a odpisové skupiny.3. blok - Inventarizace.4. blok - Zákon o dani z příjmů a jeho uplatnění v praxi. Praktické příklady daňově uznatelných aneuznatelných příjmů a výdajů.5. blok - Základní odpočitatelné položky, daňové bonusy a slevy.6. blok - Daňové přiznání daně z příjmů v praxi.7. blok - Daňové zákony: zákon o dani z přidané hodnoty8. blok - zákon o dani z nemovitostí9. blok - zákon o dani silniční10. blok - zákon o dani z převodu nemovitostí11. blok - zákon o dani dědické a darovací12. blok - zákon o správě daní a poplatků.13. blok - Cenové kalkulace, smlouvy, rozpočty.14. blok - Zákon o zadávání veřejných zakázek
Získané způsobilosti
Student dokáže získané poznatky aplikovat v restaurátorské praxi.
Literatura
Švarcová, Jena. Ekonomie - stručný přehled.
Požadavky
Zkouška formou písemného testu.