Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy informačních technologií (KIR / O4ZIT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIR / O4ZIT - Základy informačních technologií, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Principy počítače jako základního prostředku na zpracování dat a základního kamene informačních systémů. Historický vývoj - přehled současných typůZákladní architektura počítače - rozdělení a přidělování pamětí. Procesory - přehled a význam pro počítačSběrnice, jejich úloha a význam pro rychlost zpracování informaceZobrazení a záznam dat v počítači, uložení dat na disketě, harddisku, tabulky FATZáznam dat na CD - ROM, CD - RW, CD - DVDÚvod do operačních systémů, historie vývojeJednouživatelské operační systémy - funkce BIOSu. Základy OS Windows, Základy OS UNIXProgramové vybavení počítačů - přehledSpolupráce počítače s okolím - principy výměny dat - viryPočítačové sítě a jejich možnostiInternet a IntranetBezpečnost informačních systémů a datových základenAplikace informačních systémů ve zdravotnictvíSjednocení a zopakování dovedností získaných na střední školeProcvičování práce s operačním systémemProcvičování práce v textovém editoruProcvičování práce tabulkovém procesoruZáklady biomedicíncké statistiky, tvorba tabulek a grafůNácvik tvorby počítačových prezentacíJak správně přednášet?Procvičování vyhledávání v internetu, používání elektronických knihoven a databází, MedlinePoužívání antivirů, praktická aplikace bezpečnosti, emailNácvik používání zdravotnických systémů I.Nácvik používání zdravotnických systémů II.

Získané způsobilosti

Po absolvování bude student v základním rozsahu ovládat operační systém Windows, kancelářský software (MS Word, Excel, Powerpoint), bude zvládat emailovou komunikaci včetně její bezpečnosti, bude umět základní práci ve zdravotnickém informačním systému. Dále dokáže vyhledat informace ze zdravotnických odborných portálů, elektronických knihoven a databází, Medline.

Literatura

Not shown.

Požadavky

- splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích- splnění písemného testu- zpracování zadané písemné práce (vypracování a obhájení - seminární práce, přednášky, skupinové práce, vzorového ošetřovatelského plánu, edukačního materiálu, kazuistiky)Splnění ústní zkoušky.

Garant

Ing. Jana Holá, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Tomáš Halajčuk