Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy informačních technologií (KIR / P2INF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIR / P2INF - Základy informačních technologií, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Principy počítače jako základního prostředku na zpracování dat a základního kamene informačních systémů.Sjednocení a zopakování základních uživatelských dovedností.Práce s operačním systémem.Procvičování práce v textovém editoru.Procvičování práce v tabulkovém procesoru.Základy biomedicíncké statistiky, tvorba tabulek a grafů.Tvorba prezentací.Procvičování vyhledávání v internetu, používání elektronických knihoven a databází, Medline.Používání antivirů, praktická aplikace bezpečnosti, email.

Získané způsobilosti

Studující zná v základním rozsahu operační systém Windows, kancelářský software MS Office (Word, Excel, PowerPoint), zvládá emailovou komunikaci včetně její bezpečnosti, umí základní práci ve zdravotnickém informačním systému. Dále dokáže vyhledat informace ze zdravotnických odborných portálů, elektronických knihoven a databází.

Literatura

Studijní materiály v IS STAG. Uživatelské příručky produktů MS Office. SLÁNSKÁ, S.; SLÁNSKÝ, L. Základy informační technologie. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2007. ISBN 978-80-7194-982-4.Renda, M. Český Internet a MS Internet Explorer 5. Podrobný průvodce začínajícího uživatele. Praha: Grada Publishing, 1999.

Požadavky

Splnění povinné 85% účasti na cvičeních.Splnění písemného testu.Zpracování zadané písemné práce (vypracování a obhájení - seminární práce).

Garant

Ing. Jana Holá, Ph.D.

Vyučující

Ing. Alena KavičkováIng. Iva Špačková