Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie radiologická I. (KIR / P3ARD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIR / P3ARD - Anatomie radiologická I., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Opakování systémové anatomie, roviny, směry, vlastnosti skeletu z pohledu zobrazovacích metod. Seznámení s metodou interaktivní orientace v radiologické anatomii.Radiologická anatomie hlavy a krku, demonstrace na skiagramech.Radiologická anatomie axily, hrudníku, demonstrace na skiagramech.Radiologická anatomie nitrohrudních orgánů, demonstrace na skiagramech.Radiologická anatomie horní končetiny, demonstrace na skiagramech.Radiologická anatomie břišní dutiny I., demonstrace na skiagramech a UZ vyšetřeních.Radiologická anatomie břišní dutiny II., demonstrace na skiagramech a UZ vyšetřeních.Radiologická anatomie srdce, velkých cév krku, hrudníku, břicha a končetin, demonstrace na skiagramech a UZ.Radiologická anatomie močového a pohlavního aparátu, demonstrace na skiagramech a UZ vyšetřeních.Radiologická anatomie pánve, demonstrace na skiagramech a UZ vyšetřeních.Radiologická anatomie dolní končetiny, demonstrace na skiagramech.Seznámení s metodou praktické interaktivní orientace v radiologické anatomii při opakování systémové anatomie, rovin, směrů a skeletu.Praktická interaktivní orientace na skiagramech hlavy a krku.Praktická interaktivní orientace na skiagramech axily a hrudníku.Praktická interaktivní orientace na skiagramech nitrohrudních orgánů.Praktická interaktivní orientace na skiagramech horní končetiny.Praktická interaktivní orientace na skiagramech a UZ vyšetřeních břišní dutiny I.Praktická interaktivní orientace na skiagramech a UZ vyšetřeních břišní dutiny II.Praktická interaktivní orientace na skiagramech a UZ vyšetřeních srdce, velkých cév krku, hrudníku, břicha a končetin.Praktická interaktivní orientace na skiagramech a UZ vyšetřeních močového a pohlavního aparátu.Praktická interaktivní orientace na skiagramech a UZ vyšetřeních pánve.Praktická interaktivní orientace na skiagramech dolní končetiny, zápočtový test.

Literatura

NEUWIRTH, J.; RYDH, A.; REINMULLER, R.; ADLA, T.; SUCHÁNEK, V. Anatomia Neuro Radiologica Basalis. Praha-Umea-Graz: Triton, 2006. NEUWIRTH, J.; RYDH, A.; REINMULLER, R.; ADLA, T.; SUCHÁNEK, V. Anatomia Radiologica Abdominalis Basalis. Praha-Umea-Graz: Triton, 2007. NEUWIRTH, J.; RYDH, A.; REINMULLER, R.; ADLA, T.; SUCHÁNEK, V. Anatomia Radiologica Musculosceletalis Basalis. Praha-Umea- Graz: Triton, 2007. NEUWIRTH, J.; RYDH, A.; REINMULLER, R.; ADLA, T.; SUCHÁNEK, V. Anatomia Radiologica Thoracica Basalis. Praha-Umea-Graz: Triton, 2008. DAUBNER, W. Feneisův obrazový slovník anatomie. Praha: Grada Publishing, 2007. SEICHERT, V. Malý anatomický atlas. Praha: ISV nakl., 2000. NAŇKA, O.; ELIŠKOVÁ, E. Přehled anatomie. Praha: Galén, Karolinum, 2009.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních.Splnění ústního testu.

Garant

prof. MUDr. Pavel Eliáš, CSc.

Vyučující

MUDr. Dušan Spitzer, Ph.D., MBAMUDr. Dušan Spitzer, Ph.D., MBA