Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radioterapeutické přístroje (KIR / P3RTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIR / P3RTP - Radioterapeutické přístroje, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vývoj brachyterapie od rádia k automatickým afterloadingovým přístrojům.Lineární urychlovače, klinické použití.Lineární urychlovače, technická řešení hlavních výrobců.Technická údržba lineárních urychlovačů.Plánovací systémy v radioterapii.Principy radioterapie s modulovanou intenzitou.Portálové zobrazení, systémy pro obrazem naváděnou radioterapii.Lineární urychlovače, program provozní stálosti a dlouhodobé stability.Simulátor a CT simulátor, konstrukce, použití, program provozní stálosti a dlouhodobé stability.Kobaltové ozařovače, konstrukce, použití, program provozní státlosti a dlouhodobé stability.Gamma nůž a přístroje pro stereotaktickou radioterapii.Doziometrické přístroje v radioterapii, principy konstrukce.Doziometrické přístroje v radioterapii, principy konstrukce, klinické užití.Přístroje v hypertermii.

Získané způsobilosti

Student je seznámen s nejčastěji používanými radioterapeutickými přístroji a jejich využitím v praxi.

Literatura

ŠLAMPA, P.; PETERA, J. at al. Radiační onkologie. Praha: Galén, Karolinum, 2007. ŠLAMPA, P. et al. Radiační onkologie v praxi. Brno: Masarykův onkologický ústav, 2007. PEREZ AND BRADY. Principles and Practice of Radiation Oncolog. Philadelphia: Lippincot Williams & Wilkins, 2008.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění ústní zkoušky.

Garant

prof. MUDr. Jiří Petera, Ph.D.

Vyučující

prof. MUDr. Jiří Petera, Ph.D.MUDr. Igor Sirák, Ph.D.