Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy výzkumu a statistiky (KIR / P4ZIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIR / P4ZIS - Základy výzkumu a statistiky, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie pravděpodobnostiMatematická statistikaTransformace odpovědí k dosažení normálního rozdělení a nejčastější chyby statistického hodnoceníMetodologie vědeckého výzkumuMetodologie zdravotnického výzkumuObecné základy práce s informacemiVyhledávání v elektronických informačních zdrojích I.Přehled statistických testůVýpočet průměru a směrodatné odchylkyTvorba citací podle druhu informačních pramenůVyhledávání v elektronických informačních zdrojích II.Organizace, zadání a plánování bakalářské práceFormální zpracování bakalářské prácePraktické nacvičování práce s textovými a grafickými editoryPříprava odborného sdělení, poster

Získané způsobilosti

Absolvent zná teorii pravděpodobnosti a praktické použití metod výzkumu v tabulkovém procesoru MS Excel, umí vyhledávat informace v elektronických informačních zdrojích.

Literatura

FAJKUS B. Filosofie a metodologie vědy: vývoj, současnost a perspektivy. SYNEK M. a kol. Jak psát diplomové a jiné práce. null. Praha, VŠE, 2002. ISBN 80-245-0309-3.KLEMERA P., KLEMEROVÁ V. Základy aplikované statistiky pro studující farmacie. Praha , Karolinum, 1997. ŠESTÁK Z. Jak psát a přednášet o vědě. Praha Academia, 1999. ISBN 80-200-0755-5.KUBÁNKOVÁ V., HENDL, J. Statistika pro zdravotníky. Praha Avicenum, 1987.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.

Garant

prof. MUDr. Josef Fusek, DrSc.

Vyučující

prof. MUDr. Josef Fusek, DrSc.