Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management a ekonomika (KIR / P5MEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIR / P5MEK - Management a ekonomika, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podnik a jeho cíle, druhy podniku, základní ekonomické pojmy.Podstata managementu a jeho struktura.Organizační chování a organizační struktura.Management kvality ve zdravotnictví.Personální management ve zdravotnictví.Marketing zdravotních služeb.Podnik a ekonomické cíle.Organizace nemocnic a zdravotnických zařízení.Management kvality.Personální práce.

Získané způsobilosti

Student zná problematiku organizace zdravotnických zařízení, marketingu zdravotních služeb, personálního managementu, manažerských nemocničních informačních systémů, managementu kvality ve zdravotnictví. Bude schopen provést základní analýzu financování a vyhodnocování systémů zdravotní péče. Seznámí se s ekonomikou podnikovou, která sleduje vzájemné ekonomické vztahy a souvislosti v daném zařízení i jeho okolí a poskytuje praktické návody k reálným činnostem. Tyto poznatky bude schopen využít, své použití zdůvodnit a obhájit.

Literatura

Wan, T., H. Analýza a vyhodnocování systémů zdravotní péče. Olomouc: VUP, 1998. Synek, M. a kol. Manažerská ekonomika. Grada Publishing, Praha, 2007.

Požadavky

Splnění povinné 85% účasti na cvičeních.Splnění písemného testu.

Garant

Ing. Jana Holá, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana Holá, Ph.D.Ing. et Ing. Veronika Linhartová, Ph.D.Ing. Iva ŠpačkováIng. et Ing. Veronika Linhartová, Ph.D.Ing. Iva Špačková