Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management a ekonomika ve zdravotnictví (KIR / P7MEZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIR / P7MEZ - Management a ekonomika ve zdravotnictví, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do předmětu, strategie a management ve zdravotnictví.Finanční aspekty zdravotnictvíŘízení kvality a rizik ve zdravotnickém zařízeníŘízení procesů a procesní analýza(změna)Personální řízení ve zdravotnictvíMarketing zdravotnického zařízeníInterní komunikace v organizaciInformační zdroje pro předmětNástroje manažerského řízeníStrategické analýzyKvalita a její sledováníProcesy zdravotnického zařízeníLeadership, osobnost manažera, týmová práce

Získané způsobilosti

Jednotlivé komponenty výuky jsou zaměřeny na předpokládanou budoucí pozici absolventů, to je buď střední článek řízení (funkce staničních a vrchních sester), nebo speciální oblasti řízení zdravotní péče jako je controlling, case management, řízení kvality, hodnocení zdravotnických technologií, zdravotnická statistika a informační systémy podporující efektivní rozhodování a řízení.

Literatura

CROHAR, M.E., DiCROCE, H. R. Zásady vedení a řízení v oblasti ošetřovatelské péče . Praha, Grada Publishing, 2003. ISBN 80-247-0267-3.Gladkij I. Management ve zdravotnictví. Brno,CPress, 2003. ISBN 80-7226-996-8.SALTMAN RB., FIGUREAS J. Analyzing the Evidence on European Health Care Reforms. Health Affairs 17, 1998 č. 2 March/April (85-108). SACKETT D., RICHARDSON WS., ROSENBERG W., HAYNES RB. Evidence Based Medicine. New York, Churchhill Livingstone 1997 s. 250. DONABEDIAN A. Exploration in Quality Assessment and Monitoring, vol. I. The definition of quality and approaches to its assessment. Ann Arbor, Michigan, Health Administration Press 1980.

Požadavky

Splnění povinné 50% účasti na cvičeních, seminářích a 50% účast na přednáškách.Splnění písemného testu a rozprava nad semestrální prací.Odevzdání zadaných týmových prací.

Garant

Ing. Jana Holá, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana Holá, Ph.D.Ing. Jana Holá, Ph.D.Mgr. Petra Pavlová