Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výzkum v ošetřovatelství (KIR / P7VVO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIR / P7VVO - Výzkum v ošetřovatelství, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy ve výzkumu, druhy výzkumných prací, výzkumný proces.Ošetřovatelství založené na důkazech, současné iniciativy v oblasti ošetřovatelského výzkumu.Vyhledávání české a zahraniční literatury v oblasti ošetřovatelského výzkumu, kvalita literatury v oblasti ošetřovatelského výzkumu.Etika ve výzkumu.Získání podpory pro projekt aplikace výsledků výzkumu do praxe.Projekt aplikace výsledků výzkumu do praxe: měření výsledků, hodnocení, udržování, rozšiřování, ukončení inovace.Implementace projektu aplikace výsledků výzkumu do praxe.Základní analýza výzkumného článku - kvantitativní výzkum.Základní analýza výzkumného článku - kvalitativní výzkum.Metody překladu výzkumných nástrojů.Aplikace výsledků výzkumu do praxe: druhy projektů pro inovaci péče.Identifikace problémů v ošetřovatelské praxi, které je možno řešit v rámci projektu aplikace výsledků výzkumu.Vyhledávání literatury v oblasti ošetřovatelského výzkumu.Kvalita literatury v oblasti ošetřovatelského výzkumu.Ošetřovatelství založené na důkazech - problémy spojené s jeho implementací ve zdravotnických zařízeních.Analýza výsledků výzkumu publikovaného ve zdroji dostupném veřejnosti (např. v tisku).Základní analýza výzkumného článku - kvantitativní výzkum.Základní analýza výzkumného článku - kvalitativní výzkum.Identifikace a popis problémů v ošetřovatelské praxi, které je možno řešit v rámci projektu aplikace výsledků výzkumu, projekt aplikace výsledků výzkumu do praxe.

Literatura

HENDL, J. Kvalitativní výzkum. Praha: Portál, 2012. ŽIAKOVÁ, K. a kol. Ošetrovateľstvo: teória a vedecký výskum. Martin: Osveta, 2009. KUTNOHORSKÁ, J. Výzkum v ošetřovatelství. Praha: Grada, 2009. FINK, A. Conducting Research Literature Reviews. 3rd ed. Thousand Oaks, CA : SAGE Publications, 2010. ISBN 978-1-4129-7189-8.POLIT, D.F.; BECK, C.T. Essentials of nursing research: methods, appraisal, and utilization. Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins, 2006. WALTZ, C: F. et al. Measurement in nursing and health research. New York: Springer, 2010. POLIT, D. F. Statistics and data analysis for nursing research. Upper Saddle River Pearson Education, 2010. BURNS, N. GROVE, S.K. The practice of nursing research: conduct, critique, and utlization. St. Louis: Elsevier, 2005. GERRISH, K.; LACEY, A. The research process in nursing. Blackwell Publishing, 2009. BÁRTLOVÁ. S. Výzkum a ošetřovatelství. Brno: Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2008. PUNCH, K. F. Základy kvantitativního šetření. Praha, 2008.

Požadavky

Splnění 50% účasti na přednáškách.Splnění povinné aktivní 80% účasti ve cvičeních.Splnění zadané písemné práce.

Garant

Petra Mandysová, MSN, Ph.D.

Vyučující

Petra Mandysová, MSN, Ph.D.Petra Mandysová, MSN, Ph.D.