Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná matematika - seminář (KIR / V1AMS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIR / V1AMS - Aplikovaná matematika - seminář, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Množina a její vlastnosti, vztah bodu a množiny. Funkce a její vlastnosti, přehled základních elementárních funkcí.Číselné posloupnosti, jejich vlastnosti, limita posloupnosti.Limita a spojitost funkce.Derivace funkce.Aplikace diferenciálního počtu, L´Hospitalovo pravidlo, průběh funkce.Primitivní funkce a neurčitý integrál.Integrační metody.Určitý integrál.Aplikace integrálního počtu, výpočet plochy pod křivkou.Vektory.Matice.Determinanty.Soustavy lineárních algebraických rovnic, Frobeniova věta, Cramerovo pravidlo.

Získané způsobilosti

Student bude schopen řešit matematické úlohy z probíraných témat a aplikovat matematické postupy při řešení konkrétních reálných úloh.

Literatura

KOLDA, S.; ČERNÁ, M. Matematika - Úvod do lineární algebry a analytické geometrie. Univerzita Pardubice, 2004. MACHAČOVÁ, L. Matematika - Základy diferenciálního a integrálního počtu. Pardubice : Univerzita Pardubice, 2003. CABRNOCHOVÁ, R.; PRACHAŘ, O. Průvodce předmětem Matematika I (první část). Úlohy z logiky, teorie množin a ze základů matematické analýzy. Univerzita Pardubice, 2003. Cabrnochová, R.; Prachař, O. Průvodce předmětem Matematika I (druhá část). Úlohy z diferencionálního a integrálního počtu funkcí jedné reálné proměnné. Univerzita Pardubice, 2004. CABRNOCHOVÁ, R.; PRACHAŘ, O. Průvodce předmětem Matematika I (třetí část). Úlohy z lineární algebry, analytické geometrie a z nekonečných řad. Univerzita Pardubice, 2004.

Požadavky

- povinná 80% účast na cvičeních- splnění písemné zkoušky

Garant

Ing. Ondřej Prusek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ondřej Prusek, Ph.D.