Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační zdroje pro medicínské obory (KIR / VIZMO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIR / VIZMO - Informační zdroje pro medicínské obory, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Katalogy knihoven, souborné katalogy, Jednotná informační brána, Česká národní bibliografie, Veřejná správa, informace o EU, právní informace.Volně dostupné oborové zdroje (Medline, PubMed, BIOME).Předplácené oborové zdroje (CINAHL, JSTOR, ProQuest,EBSCO)Citační rejstříky Web of Science a SCOPUS.Citační etika a tvorba bibliografických citací.

Získané způsobilosti

Student je dokumentově gramotný, tj. schopný vyřešit "konkrétní informační problém". Umí vybrat vhodné informační zdroje k zadanému tématu, vyhledá v nich relevantní informace, zpracuje rešerši a správně ocituje použité prameny. Své postupy bude umět zdůvodnit a obhájit.

Literatura

RAUCH, Jan. Metody zpracování informací I : informační zdroje a služby. Praha : VŠE, 1994. ISBN 80-7079-353-8.VYMĚTAL, Jan;VÁCHOVÁ, Miriam. Úvod do studia odborné literatury. Praha : Orac, 2000. ISBN 80-86199-19-3.SKLENÁK, Vilém. Data, informace, znalosti a Internet. Praha : C. H. Beck, 2001. ISBN 80-7179-409-0.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních.Zpracování rešerše na zadané téma včetně citací použité literatury podle normy ČSN ISO 690.

Garant

Ing. Blanka Jankovská

Vyučující

Ing. Blanka Jankovská