Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vnitřní lékařství I. (KKO / K3VLS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / K3VLS - Vnitřní lékařství I., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vyšetřovací metody v kardiologii.Základní symptomatologie v kardiologii.Srdeční selhání.Ektopické arytmie.Arytmie z poruch vedení. Synkopa.Akutní koronární syndromy.Chronická ischemická choroba srdeční.Arteriální hypertenze.Žilní trombóza a embolie.Karditidy a kardiomyopatie.Chlopenní vady.Ošetřovatelský proces u nemocných při vyšetřovacích metodách v kardiologii.Ošetřovatelský proces u nemocných s arytmií a se srdečním selháním.Ošetřovatelský proces u nemocných s chronickou ischem. chorobou srdečním.Ošetřovatelský proces u nemocných s hypertenzí.Ošetřovatelský proces u nemocných s žilní trombózou a plicní embolií.Ošetřovatelský proces u nemocných s kardiomyopatií a s chlopenní vadou.Ošetřovatelský proces u nemocného při resuscitaci.

Získané způsobilosti

Student získá základní vědomosti zásad péče v oboru kardiologie a pneumologie a osvojí si schopnosti hodnotit EKG a rozpoznat závažné arytmie. Pochopí úlohy a význam ošetřovatelské péče u nemocných s těmito chorobami. Dovede aplikovat získané vědomosti v praxi. Je schopen identifikovat a posoudit individuální potřeby, plánovat, realizovat a hodnotit ošetřovatelskou péči v oblasti kardiologie a pneumologie.

Literatura

Šafránková, A.; Nejedlá, M. Interní ošetřovatelství I. Praha: Grada Publishing, 2006. ISBN 80-247-1148-6.Sovová, E. a kol. Kardiologie pro obor ošetřovatelství. Praha: Grada, 2014. Kolář, J. Kardiologie pro sestry intenzivní péče. 4. vydání Praha: Galén, 2009. Kolek, V. a kol. Pneumologie. 2. vyd. Maxdorf Jesenius, 2014. Klener, P. a kol. Vnitřní lékařství. 4. vydání Praha: Galén, 2011. Gregor, P., Widimský, P. Kardiologie. Praha: Galen, 1999. Musil, J., Petřík, F. Pneumologie. Praha: Galen, 2000.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění písemného testu.

Garant

MUDr. Petr Vojtíšek, CSc.

Vyučující

MUDr. Lubomír BunčekPhDr. Mgr. Ivana DukováMgr. Hana OchtinskáMgr. Jan Pospíchal