Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelství v neurologii (KKO / K4OPN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / K4OPN - Ošetřovatelství v neurologii, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Anatomie a fyziologie nervového systému.Lokalizace poruch mozkových funkcí.Centrální a periferní paréza.Poruchy citlivosti, poruchy řeči, neuralgie.Základní mozkové a míšní syndromy.Pomocná vyšetření (EEG, EMG, likvor).Cévní mozkové příhody.Roztroušená mozkomíšní skleróza.Nervosvalová onemocnění.Epilepsie a záchvatové stavy.Historie oboru psychiatrie.Obecná psychiatrie.Organické psychické poruchy.Endogenní psychické poruchy.Terapie v psychiatrii.Alkoholizmus a jiné toxikomanie.Dětská a dorostová psychiatrie.Gerontopsychiatrie.Poruchy příjmu potravy.Komunitní péče.Ošetřovatelský proces u pacientů s poruchou vědomí.Ošetřovatelský proces u pacientů s poruchou hybnosti.Zásady práce sestry na psychiatrii.Ošetřovatelský proces u pacientů s psychiatrickým onemocněním.

Získané způsobilosti

Student dovede aplikovat získané teoretické poznatky v praxi, je schopen identifikovat a posoudit individuální potřeby neurologicky a psychiatricky nemocných, plánovat, realizovat, kriticky hodnotit a obhájit ošetřovatelský proces.

Literatura

EHLER, E. Neurologie. 1. vyd. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2009. Radimský, M. a kol. Psychiatrie. 3. přeprac. vyd. Brno, IDVPZ 1997, 176 s. Ambler, Z. Neurologie pro studenty všeobecného lékařství. Praha: Karolinum, 1997. MARKOVÁ, E. a kol. Psychiatrická ošetřovatelská péče. Hőschl, C. Psychiatrie pro praktické lékaře. 1. vyd. Jinočany, H H 1996, 424 s.

Požadavky

Splnění povinné 100% účasti na přednáškách.Splnění písemného testu (úspěšné absolvování splnění min.75% testu)

Garant

doc. MUDr. Edvard Ehler, CSc.

Vyučující

MUDr. Leona FormanováMUDr. Alena MelekováPhDr. Mgr. Ivana DukováMgr. Hana Ochtinská