Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelství v urologii (KKO / K5OPL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / K5OPL - Ošetřovatelství v urologii, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Anatomie a fyziologie urogenitálního systému.Symptomatologie nemocí ledvin a močových cest.Vyšetřovací metody v urologii a v nefrologii.Zobrazovací metody v urologii a v nefrologii.Instrumentální a endoskopické metody v urologii.Vrozené anomálie genitálu.Specifické a nespecifické infekce ledvin a močových cest.Traumatologie v urologii.Urodynamické vyšetření.Ošetřovatelský proces u nemocných s urolitiázou.Ošetřovatelský proces u nemocných se zánětlivým onemocněním ledvin a močových cest.Ošetřovatelský proces u nemocných s nádorovým onemocněním ledvin, nadledvin a močových cest, prostaty a nadvarlat.

Získané způsobilosti

Student zná anatomii a fyziologii urogenitálního systému, vyšetřovací metody i léčení pacientů s urologickými problémy. Student aplikuje vysoce specializované teoretické a praktické znalosti do ošetřovatelského procesu u pacientů s problémy urogenitálního systému.

Literatura

ŠAFRÁNKOVÁ, A.; NEJEDLÁ, M. Interní ošetřovatelství II. Praha: Grada Publishing, 2006. Kawaciuk, I. Urologie. Praha: Galén, 2009. Dvořáček J. Urologie praktického lékaře. Praha: ISV nakaldatelství, 2003.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Zpracování zadané písemné práce.Splnění písemného testu.

Garant

MUDr. Abdulbaset Hafuda

Vyučující

MUDr. Abdulbaset HafudaMUDr. Marcel JandaMgr. Jitka Rusová, DiS.