Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oš. v onkologii a hematologii (KKO / K6OPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / K6OPO - Oš. v onkologii a hematologii, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní účinky léčby zářením.Základní účinky cytostatické léčby.Nežádoucí účinky chemoterapie, aktinoterapie.Léčba bolesti u onkologických nemocných.Dispenzarizace onkologických nemocných.Seznámení s onkologickým pracovištěm, plánování radioterapie. Zásady práce s cytostatiky.OP o pacienta s bolestí (při onkologické léčbě).OP o pacienta se změnami na sliznici dutiny ústní po (chemoterapii, radioterapii).OP o pacienta s nauzeou a zvracením (při onkologické léčbě).

Získané způsobilosti

Student se orientuje na onkologickém pracovišti, zná základy podávání krevních derivátů, léčby krevních onemocnění, zná zásady práce s cytostatiky, principy a indikace chemoterapie, komplikace chemoterapie, principy a indikace k radioterapii. Dále student zná principy dispenzarizace pacientů.

Literatura

Penka, M.; Tesařová, E. Hematologie a transfuzní lékařství I. - hematologie. 1. vyd. Praha: Grada, 2011. Lexová, A. a kol. Hematologie pro zdravotní sestry. 1. vyd. Brno: IDVPZ (Povinné učivo v rozsahu s. 5 - 140), 2000. KLENER, P. Klinická onkologie. Praha: Galén, 2002. VORLÍČEK, J.; ABRAHÁMOVÁ, J.; VORLÍČKOVÁ, H. Klinická onkologie pro sestry. 1. vyd. Praha : Grada Publishing, 2006.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Zpracování zadané písemné práce.Splnění ústní zkoušky.

Garant

doc. MUDr. Jaroslav Vaňásek, CSc.

Vyučující

PhDr. Kateřina Čermáková, DiS.PhDr. Kateřina Čermáková, DiS.