Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelství v neurologii (KKO / P4OPN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / P4OPN - Ošetřovatelství v neurologii, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Anatomie a fyziologie nervového systému.Lokalizace poruch mozkových funkcí.Centrální a periferní paréza.Poruchy citlivosti, poruchy řeči, neuralgie.Základní mozkové a míšní syndromy.Pomocná vyšetření (EEG, EMG, likvor).Cévní mozkové příhody.Roztroušená mozkomíšní skleróza.Nervosvalová onemocnění.Epilepsie a záchvatové stavy.Ošetřovatelský proces u pacientů s poruchou vědomí.Ošetřovatelský proces u pacientů s poruchou hybnosti.Ošetřovatelský proces u nemocných s poruchami řeči.Ošetřovatelský proces u nemocných s poruchami polykání.Ošetřovatelský proces u nemocných se záchvatovými stavy.

Získané způsobilosti

Student umí zhodnotit klinické stavy v neurologii; zná diagnostické procedury a testy; standardní léčbu; umí stanovit ošetřovatelské diagnózy a intervence u jednotlivých klinických stavů; plánovat, realizovat a hodnotit individuální ošetřovatelskou péči u neurologicky nemocných.

Literatura

EHLER, E. Neurologie. Pardubice : Univerzita Pardubice, 2009, 45 s. ISBN 978-80-7395-158-0.Ambler, Z. Neurologie pro studenty všeobecného lékařství. Praha: Karolinum, 1997.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění písemné zkoušky.

Garant

doc. MUDr. Edvard Ehler, CSc.

Vyučující

MUDr. Petr GeierPhDr. Mgr. Ivana DukováMgr. Hana Ochtinská