Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe (KKO / P4PZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / P4PZZ - Odborná praxe, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Nácvik ošetřovatelských činností, ošetřovatelský proces.Nácvik komunikačních dovedností.Respektování práv pacienta.Uplatňování zásad etiky při práci.Materiální a technické vybavení ZZS.Zdravotnické operační středisko.Ošetřovatelské postupy v PNP.Kurz potápění a záchrany na vodě.Materiální a technické vybavení urgentního příjmu.Management organizace práce na urgentním příjmu a ZZS.Ošetřovatelská péče na interní, chirurgické a dětské JIP.Ošetřovatelská péče na odd. urgentního příjmu.Ošetřovatelská péče v podmínkách výjezdových skupin RLP a RZP.Ošetřovatelská péče na porodním sále a gynekologickém oddělení.Specifická práce na zdravotnickém operačním středisku, spolupráce s HZS, HS.

Získané způsobilosti

Absolvent zvládá ošetřovatelské postupy a výkony dle příslušných standardů, vyhledává a uspokojuje potřeby klientů metodou ošetřovatelského procesu, podílí se na spolupráci uvnitř záchranného týmu, respektuje a dodržuje platné zákony a normy

Literatura

MIKŠOVÁ, Z. a kol. Kapitoly z ošetřovatelské péče I. Praha: Grada, 2006. MIKŠOVÁ, Z. a kol. Kapitoly z ošetřovatelské péče II. Praha: Grada, 2006. Marečková, J. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. Praha: Grada Publishing, 2006. ISBN 80-247-1399-3.KAPOUNOVÁ, G. Ošetřovatelství v intenzivní péči. Praha: Grada, 2007.

Požadavky

Splnění povinné 100% účasti na odborné praxi.Splnění stanovených výkonů a ošetřovatelských procesů.Zpracování zadané písemné práce.

Garant

Mgr. Jan Pospíchal

Vyučující

Mgr. Linda DvorskáMgr. Jindra Holeková, DiS.Mgr. Jitka Rusová, DiS.Mgr. Patrik Zelinka