Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krizové řízení (KKO / P5KRZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / P5KRZ - Krizové řízení, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky krizového řízení.Základní terminologie Typologie MU.Systém veřejné správy, systém krizového řízení.Krizová připravenost zdravotnictví ČR, ochrana obyvatelstva.Typové činnosti IZS.Systém havarijního a krizového plánování a zásady traumatologického plánování.Logistické zabezpečení MU. Prostředky osobní ochrany.Analýza a rozbor vybraných MU.Modelové řešení mimořádné události.Analýza a rozbor traumatologických plánů ZZ.Zápočtový seminář.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v systému veřejné správy a v systému krizového řízení, zná základní terminologii z oblasti krizového řízení, zná krizovou připravenost zdravotnictví ČR, orientuje se v ochraně obyvatelstva, zná právní aspekty krizového řízení, orientuje se v systému havarijního a krizového plánování, znásystém a zásady traumatologického plánování, zná zásady koordinace záchranných a likvidačních prací při společném zásahu složek integrovaného záchranného systému, zná úkoly a organizaci činností zdravotnických složek při provádění záchranných a likvidačních prací v místě mimořádné události podle aktuálních poznatků medicíny katastrof, umí provádět a organizovat zásah zdravotnických složek při mimořádné události, umí vyhodnotit mimořádnou událost zejména z hlediska specifických rizik a požadavků na síly a prostředky zdravotnických složek, umí přizpůsobovat taktiku zásahu v závislosti na typu mimořádné události a aktuálních podmínek, vede zdravotnickou dokumentaci v podmínkách mimořádné události, indikuje použití prostředků osobní ochrany a dalších věcných prostředků.

Literatura

Bezpečnostní strategie České republiky. HLAVÁČKOVÁ, D.; ŠTOREK, J.; FIŠER,V.; VRASPÍROVÁ, H.; NEKLAPILOVÁ,V. Krizová připravenost resortu zdravotnictví. Brno: NCO NZO, 2007. HORÁK, R.; KRČ, M.; ONDRUŠ, R.; DANIELOVÁ, L. Průvodce krizovým řízením pro veřejnou správu. Praha: Linde, 2004. Zákon č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky v platném znění. Zákon č. 239/2000Sb., o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů v platném znění. Zákon č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) v platném znění. Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, v platném znění Nařízení vlády č. 462/2000 Sb., k provedení některých ustanovení zákona č.240/2000 Sb., v platném znění. Zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotnických službách.

Požadavky

Splnění povinné 85% aktivní účasti na praktických cvičeníchSplnění zadané písemné práceSplnění ústní zkoušky

Garant

MUDr. Vojtěch Humlíček, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Vojtěch Humlíček, Ph.D.Ing. Michal Potáč, Ph.D.Mgr. Tomáš HalajčukMUDr. Vojtěch Humlíček, Ph.D.Ing. Michal Potáč, Ph.D.PhDr. Jaroslav Žďára