Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Operační řízení v přednem. neodklad.péči (KKO / P5ORP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / P5ORP - Operační řízení v přednem. neodklad.péči, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zdravotnické operační středisko.Právní aspekty operačního řízení.Vedení telefonického rozhovoru - příjem tísňové výzvy, telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace a telefonicky asistovaná první pomoc.Komunikační technologie, telefonní a radiové systémy.Exkurze na hasičský záchranný sbor, úkoly tísňové linky 112.Příjem tísňové výzvy.Telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace, telefonicky asistovaná první pomoc, telefonicky asistovaná medikace.

Získané způsobilosti

Absolvent zná specifika řízení posádek ZZS a spolupráce s ostatními složka mi IZS, především při řešení mimořádných událostí. Dále se seznámí se základy komunikační technolgie a sledováním řízení kvality práce ZOS.

Literatura

FRANĚK, O. Manuál dispečera zdravotnického zdravotnického operačního střediska. 5. vyd. Praha, 2009. ŠTĚTINA, J. a spol. Medicína katastrof a hromadných neštěstí. Praha: Grada, 2000. ŠTOREK, J. Medicína katastrof: sborník přednášek. 1. vyd. Brno : Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví, 2001. DRÁBKOVÁ, J. Polytrauma v intenzivní medicíně. Praha: Grada, 2002. POKORNÝ, J. a spol. Urgentní medicína. Praha: Galén, 2004. Koncepce krizového řízení v resortu zdravotnictví, MZ ČR. Koncepce oboru urgentní medicína -Věst. MZ ČR. STOLÍNOVÁ, J.; MACH, J. Právní odpovědnost v medicíně. Vyhl. č. 434/1992 Sb., o zdravotnické záchranné službě. Vyhl. č. 49/1993 Sb., o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení, ve znění pozdějších předpisů. Vyhl.č. 328/2001 Sb., o některých podrobnostech zabezpečení IZS. Vyhl.č. 380/2002 Sb., k přípravě a provádění úkolů ochrany obyvatelstva. Zákon č. 160/1992 Sb., o zdravotní péči v nestátních zdravotnických zařízeních, ve znění zákona č. 161/1993 Sb. Zákon č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 222/1992 Sb., o zajišťování obrany České republiky. Zákon č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému. Zákon č. 240/2000 Sb., zákon o krizovém řízení. Zákon č. 241/2000 Sb., o hospodářských opatřeních pro řešení krizových stavů. HUMLÍČEK, V. Zdravotnický odsun: učební text pro vysokoškolskou výuku.

Požadavky

Splnění povinné 85% aktivní účasti na praktických cvičeníchSplnění zadané písemné práceSplnění ústní zkoušky

Garant

MUDr. David Tuček

Vyučující

MUDr. David TučekJaroslava KrenčíkováBc. Michal Vraný