Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelství v psychiatrii (KKO / P5PSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / P5PSA - Ošetřovatelství v psychiatrii, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, historie oboru obecná psychiatrie.Organické psychické poruchy.Endogenní psychické poruchy.Terapie v psychiatrii.Alkoholismus a jiné toxikomanie.Dětská a dorostová psychiatrie.Poruchy příjmu potravy.Gerontopsychiatrie.Komunitní péče.Specifika ošetřovatelské péče o pacienty na oddělení psychiatrie.Zásady ošetřovatelské péče o nemocné s nejčastějšími psychiatrickými poruchami.Zvláštnosti ošetřovatelské péče u dětí, dorostu a gerontologických pacientů.

Získané způsobilosti

Student se naučí hodnotit aktuální klinické stavy v psychiatrii, seznámí se s diagnostickými procedurami a testy, standardní léčbou, naučí se stanovit standardní ošetřovatelské diagnózy a intervence u jednotlivých klinických stavů a naučí se plánovat individuální ošetřovatelskou péči u psychiatricky nemocných.

Literatura

RABOCH, J., PAVLOVSKÝ, P. Klinická psychiatrie v denní praxi. Praha: Galén, 2008. MARKOVÁ, E., VENGLÁŘOVÁ, M., BABIAKOVÁ, M. Psychiatrická ošetřovatelská péče. Praha: Grada Publishing, 2006. KRCH, D. E. a kol. Poruchy příjmu potravy. Praha: Grada Publishing, 2005. DUŠEK, K., VEČEŘOVÁ, PROCHÁZKOVÁ, A. První pomoc v psychiatrii. Praha: Grada Publishing, 2005.

Požadavky

Splnění povinné 50% účasti na přednáškách.Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění písemného testu nebo ústní zkoušky dle rozhodnutí garanta předmětu.

Garant

MUDr. Jan Kolomazník

Vyučující

MUDr. Markéta FialováMUDr. Tomáš HübschMgr. Linda Říhová