Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vnitřní lékařství I. (KKO / P5VLS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / P5VLS - Vnitřní lékařství I., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tuberkulóza plicní a mimoplicní.Péče o nemocné se zánětlivými chorobami dýchacích cest.Asthma bronchiale.Chronická obstrukční plicní nemoc.Péče o nemocné s dušností, zvl. s bronchiální obstrukcí.Nádory plic a průdušek, boj proti kouření.Péče o onkologicky nemocné v pneumologii.Intersticiální plicní procesy,sarkaidóza, nemoci pohrudnice.Ošetřovatelský proces u nemocných s nádory plic a průdušek.Ošetřovatelský proces u nemocných o onkologicky nemocné v pneumologii.Ošetřovatelský proces u nemocných s intersticiálními procesy.

Získané způsobilosti

Student získá základní vědomosti zásad péče v oboru kardiologie a pneumologie a osvojí si schopnosti hodnotit EKG a rozpoznat závažné arytmie. Pochopí úlohy a význam ošetřovatelské péče u nemocných s těmito chorobami. Dovede aplikovat získané vědomosti v praxi. Je schopen identifikovat a posoudit individuální potřeby, plánovat, realizovat a hodnotit ošetřovatelskou péči v oblasti kardiologie a pneumologie.

Literatura

Sklenář, V. a kol. Aktuální otázky pneumologie a ftizeologie a péče o nemocné na oddělení TRN. 2. přeprac. vyd. Brno, IPVPZ 1996, 403 s. Šafránková, A.; Nejedlá, M. Interní ošetřovatelství I. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 284 s., 2006. ISBN 80-247-1148-6.Šafránková, A., Nejedlá.M. Interní ošetřovatelství I. Kolář, J. Kardiologie pro sestry intenzivní péče. 1. vyd. Praha, Akcenta 1999, 392 s. Klener, P. a kol. Vnitřní lékařství. 1. vyd. Praha: Galén, 1158 s., 2006. ISBN 978-80-7262-430-0.Gregor, P., Widimský, P. Kardiologie. Praha, Galen,1999 (Doporučené učivo v rozsahu s. 35 - 39, 349 - 393). Musil, J., Petřík, F. Pneumologie. 1. vyd. Praha, Galén 2000, 140 s. Klener,P. et kol. Vnitřní lékařství.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Zpracování zadané písemné práce.Splnění písemného testu.Splnění ústní zkoušky.

Garant

MUDr. Petr Vojtíšek, CSc.

Vyučující

MUDr. Marek SychraPhDr. Mgr. Ivana DukováMgr. Jan Pospíchal