Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oš. na JIP chir. oborů, z. instrument. (KKO / P6OPJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / P6OPJ - Oš. na JIP chir. oborů, z. instrument., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Chirurgický výkon, operační trakt, přístrojové a materiální vybavení.Ošetřovatelský proces u pacientů s poruchou vědomí.Ošetřovatelský proces u pacientů s kraniocerebrálním poraněním.Ošetřovatelský proces u pacientů s poraněním páteře a míchy.Ošetřovatelský proces u pacientů po cévně rekonstrukční operaci.Účast při instrumentování operací všeobecná chirurgie.Miniinvazivní a endoskopická chirurgie.

Získané způsobilosti

Student zná princip centrální sterilizace, prostorové uspořádání, aseptický provoz na operačních sálech a základy instrumentování. Bude schopen plánovat, vést, hodnotit ošetřovatelský proces u pacienta po chirurgických výkonech, využívat znalostí interdisciplinárních oborů.

Literatura

Herdman, H. T. NANDA International - Ošetřovatelské diagnózy 2012-2014. Praha: Grada, 2013. JANÍKOVÁ E., ZELENÍKOVÁ R. Ošetřovatelská péče v chirurgii pro bakalářské a magisterské studium. 1.vyd. Praha: Grada Publishing, 2013. DUDA, M. a spol. Práce sestry na operačním sále. Praha: Grada Publishing, 2000. Zeman, M. Chirurgická propedeutika. Praha: Grada Publishing, 2000. Slezáková, L. a kol. Ošetřovatelství v chirurgii I, II. 1. vyd. Praha: Grada, 2010. HOCH J., LEFLER J. Speciální chirurgie. Praha: Maxdorf, 2001.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění povinné 100% účasti na cvičeních, seminářích. Splnění ústní zkoušky.

Garant

Mgr. Jana Škvrňáková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jitka Rusová, DiS.Mgr. Jana Škvrňáková, Ph.D.Jana Petržílková