Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe (KKO / P6PZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / P6PZZ - Odborná praxe, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Posouzení aktuálního stavu schopností a dovedností dítěte či dospělého a jeho potřeb.Vypracování, realizace a zhodnocení stanoveného plánu ošetřovatelské péče.Zpracování výjezdové dokumentace u vybraných akutních stavů.Zajištění pacienta v kritickém stavu.Nácvik ošetřovatelských činností, ošetřovatelský proces.Nácvik komunikačních dovedností.Respektování práv pacienta.Uplatňování zásad etiky při práci.Materiální a technické vybavení ZZS.Zdravotnické operační středisko.Ošetřovatelské postupy v PNP.Materiální a technické vybavení urgentního příjmu.Management organizace práce na urgentním příjmu a ZZS.Ošetřovatelská péče na interní, chirurgické a dětské JIP.Ošetřovatelská péče na ARO a operačních sálech.Ošetřovatelská péče na odd. urgentního příjmu.Ošetřovatelská péče v podmínkách výjezdových skupin RLP a RZP.Ošetřovatelská péče na porodním sále a gynekologickém oddělení.Specifická práce na zdravotnickém operačním středisku, spolupráce s HZS.Analýza EKG křivky.Modelová aktivace složek IZS.Kurz operační řízení.Kurz - Záchrana na horách (znalost základních uzlů a bezpečnostního vázání, orientace v terénu, praktický nácvik záchrany postižených osob v nepřístupném terénu, záchrana osob ve výškách, problematika horské služby)

Získané způsobilosti

Student využívá analýzy, evaluace a syntézy při řešení problémových situací v ošetřování nemocných pacientů/klientů, u kterých dochází k selhání základních životních funkcí, nebo toto selhání hrozí. Podílí se na zvyšování kvality ošetřovatelské péče, zvládne základní techniky fyzikálního vyšetření pacienta, samostatně připravuje a realizuje edukaci klientů, je schopen plánovat ošetřovatelský proces u nemocných se selháním základních životních funkcí s ohledem na jejich kulturní odlišnosti. Podílí se na spolupráci uvnitř zdravotnického týmu, spolupracuje s rodinou pacienta/klienta, respektuje a dodržuje platné zákony, vyhlášky a normy.

Literatura

KAPOUNOVÁ, G. Ošetřovatelství v intenzivní péči. Praha: Grada, 2007. REMEŠ, R.; TRNOVSKÁ, S. a kol. Praktická příručka přednemocniční urgentní medicíny. Praha: Grada Publishing, 2013.

Požadavky

Splnění povinné 100% účasti na odborné praxi.Splnění stanovených výkonů a ošetřovatelských procesů.Zpracování zadané písemné práce.

Garant

Mgr. Jindra Holeková, DiS.

Vyučující

Mgr. Linda DvorskáMgr. Jindra Holeková, DiS.Mgr. Jan PospíchalMgr. Jitka Rusová, DiS.Mgr. Patrik Zelinka