Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spec. oš. péče o pac. s derm. a inf. on. (KKO / P8DEI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / P8DEI - Spec. oš. péče o pac. s derm. a inf. on., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kožní onemocnění (dermatózy), kožní infekce, exémy, kožní alergické reakce, sexuálně přenosné choroby. Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, dietoterapie, komplikace, prevence.Infekční onemocnění GIT, nervového systému, HIV/AIDS. Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, dietoterapie, komplikace, prevence.Specializovaná ošetřovatelská péče o pacienty s dermatovenerologickým onemocněním: fyzikální vyšetření sestrou, posouzení potřeb pacienta, stanovené ošetřovatelských problémů. Plán ošetřovatelských intervencíEdukace v režimových opatření, možnosti realizace u pacientů s dermatovenerologickým onemocněnímSpecializovaná ošetřovatelská péče o pacienta s infekčním onemocněním: fyzikální vyšetření sestrou, posouzení potřeb pacienta, stanovení ošetřovatelských problémů. Plán ošetřovatelských intervencíPlán edukace a možnosti realizace u pacientů s infekčním onemocnění GIT, nervového systému. HIV/AIDS. Poradenská činnost.Plán bariérové ošetřovatelské péče

Získané způsobilosti

Student zná etiologii, klinický obraz, diagnostiku, léčebné možnosti, dietoterapii, komplikace i prevenci u vybraných onemocnění. Na základě teoretických znalostí dokáže poskytnout specializovanou ošetřovatelskou péči o tyto pacienty včetně zajištění fyzikálního vyšetření sestrou, posouzení potřeb pacienta a stanovení ošetřovatelských problémů. Je schopen plánovat ošetřovatelské intervence, edukovat o režimových opatřeních a zajišťovat bariérovou ošetřovatelskou péči.

Literatura

ŠTORK, J. Dermatovenerologie. 1. vyd. Praha : Galén, 2008. BENEŠ, J. Infekční lékařství. 1. vyd. Praha : Galén, 2009. ČERNÝ, Z. a KOL. Infekční nemoci. Jak pečovat o pacienty s infekčním onemocněním. 2. vyd. Brno : NCO NZO, 2008. Rozsypal, H.; Holub, M.; Kosárová, M. Infekční nemoci ve standardní a intenzivní péči. Praha: Karolinum, 2013. MAĎAR, R.; PODSTATOVÁ, R.; ŘEHOŘOVÁ, J. Prevence nozokomiálních nákaz v klinické praxi. 1. vyd. Praha : Grada Publishing, 2006.

Požadavky

Splnění povinné 50% účasti na přednáškách.Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění písemného testu.

Garant

MUDr. Petr Knížek, Ph.D.MUDr. David Stuchlík

Vyučující

MUDr. Petr Knížek, Ph.D.MUDr. David StuchlíkMgr. Květoslava Štěpánková