Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spec oš. péče o pac. s vybr.inter.chorob (KKO / P9ICH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / P9ICH - Spec oš. péče o pac. s vybr.inter.chorob, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zánětlivá onemocnění plic. tuberkulóza a mykobakteriózy plic.Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, dietoterapie, komplikace, prevence.Chronická obstrukční plicní nemoc. Respirační insuficience.Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, komplikace, prevence.Astma bronchiále. Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, komplikace, prevence.Revmatologická zánětlivá onemocnění (revmatoidní artritida a jiné) a degenerativní (artróza). Klasifikace. Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, komplikace, prevence.Onemocnění jícnu a žaludku. Klasifikace. Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, komplikace, prevence.Onemocnění tlustého a tenkého střeva. Klasifikace. Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, komplikace, prevence.Funkční poruchy trávicího traktu. Klasifikace. Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, komplikace, prevence.Onemocnění biliárního systému, jater a pankreatu. Klasifikace. Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, komplikace, prevence.Autoimunita a přehled nejčastějších autoimunitních onemocnění.Specializovaná ošetřovatelská péče o pacienty s nemocemi dýchacího ústrojí: fyzikální vyšetření sestrou, posouzení potřeb pacienta, stanovení ošetřovatelských problémů, plán ošetřovatelských intervencí, edukace v režimových opatřeních a možnosti realizace, poradenská činnost.Specializovaná ošetřovatelská péče o pacienty s imunodeficity a alergiemi: fyzikální vyšetření sestrou, fyzikální vyšetření sestrou, posouzení potřeb pacienta, stanovení ošetřovatelských problémů. Plán ošetřovatelských intervencí, edukace v režimových opatřeních a možnosti realizace, poradenská činnost.Specializovaná ošetřovatelská péče o pacienty s revmatologickým onemocněním: fyzikální vyšetření sestrou, posouzení potřeb pacienta, stanovení ošetřovatelských problémů. Plán ošetřovatelských intervencí, edukace v režimových opatřeních a možnosti realizace, poradenská činnost.Specializovaná ošetřovatelská péče o pacienty s gastroenterologickým onemocněním: fyzikální vyšetření sestrou, posouzení potřeb pacienta, stanovení ošetřovatelských problémů. Plán ošetřovatelských intervencí, edukace v režimových opatřeních a možnosti realizace, poradenská činnost.

Získané způsobilosti

Student zná diagnostiku, léčbu a zásady ošetřovatelské péče u nemocných s vybranými interními chorobami, je schopen plánovat, realizovat a hodnotit ošetřovatelský proces s ohledem na jejich specifika. Je připraven k realizaci edukační a poradenské činnosti v této oblasti.

Literatura

ŠAFRÁNKOVÁ, A.; NEJEDLÁ, M. Interní ošetřovatelství II. Praha: Grada Publishing, 2010. ŠAFRÁNKOVÁ, A., NEJEDLÁ, M. Interní ošetřovatelství I. Praha: Grada Publishing, 2010. DÍTÉ, P. Vnitřní lékařství. Praha: Galén, 2007. DÍTĚ, P. Vnitřní lékařství II. Brno: MU, 2005. DÍTĚ, P. Vnitřní lékařství III. Brno: MU, 2005. NAVRÁTIL, L. a kol. Vnitřní lékařství: pro nelékařské zdravotnické obory. Praha: Grada Publishing, 2008. Karetová, D.; Staněk, F. a kol. Angiologie pro praxi - kapitola Systémové vaskulitidy. Praha: Maxdorf, 2007.

Požadavky

Splnění minimální povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění povinné 85% účasti na cvičeních, seminářích.Pro získání zápočtu a připuštění ke zkoušce je nutno splnit požadovanou účast.Splnění zadané písemné práce.Splnění ústní zkoušky.

Garant

MUDr. Petr Vyhnálek, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Jana KubelkováMgr. Hana Ochtinská