Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializované oš. v kardiologii (KKO / P9KAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / P9KAP - Specializované oš. v kardiologii, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky předmětu. ICHS - etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, dietoterapie, komplikace, prevence.Arytmie.Zánětlivá onemocnění srdce.Arteriální hypertenze.Plicní embolie.Plicní hypertenze. Chronické srdeční selhání.ICHS, onemocnění tepen a žil.Specifika ošetřovatelské péče na kardiologickém oddělení.Specializovaná ošetřovatelská péče o pacienty s ICHS, fyzikální vyšetření sestrou, posouzení potřeb pacienta, stanovení ošetřovatelských problémů, plán ošetřovatelských intervencí, edukace v režimových opatřeních, možnosti realizace, poradenská činnost.Specializovaná ošetřovatelská péče o pacienty s arytmiemi.Specializovaná ošetřovatelská péče o pacienty s arteriální hypertenzí.Specializovaná ošetřovatelská péče o pacienty s plicní embolií.Specializovaná ošetřovatelská péče o pacienty s plicní hypertenzí.Specializovaná ošetřovatelská péče o pacienty s onemocněním tepen a žil.

Získané způsobilosti

Student zná diagnostiku, léčbu a zásady ošetřovatelské péče u nemocných s vybranými chorobami kardiovaskulárního systému, je schopen plánovat, realizovat a hodnotit ošetřovatelský proces s ohledem na jejich specifika. Je připraven k realizaci edukační a poradenské činnosti v této oblasti.

Literatura

HAMPTOM, J. R. EKG stručně, jasně, přehledně. Praha: Grada, 2005. ŠTEJFA, M. a kol. Kardiologie. Praha: Grada Publishing, 2007. KOLÁŘ, J. et al. Kardiologie pro sestry intenzivní péče. Praha: Galén, 2009. ČEŠKA, R. a kol. Interna (kapitoly Kardiologie a Pneumologie). Praha: Triton, 2010. WIDIMSKÝ, J. Selhání srdce. Praha: Triton, 2009.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění písemného testu.Splnění ústní zkoušky.

Garant

MUDr. Jan Matějka, Ph.D.MUDr. Petr Vojtíšek, CSc.

Vyučující

MUDr. Jan Matějka, Ph.D.MUDr. Marek SychraMUDr. Petr Vojtíšek, CSc.Mgr. Iveta ČernohorskáMgr. Jan Pospíchal