Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z psychiatrie (KKO / P9PSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / P9PSY - Vybrané kapitoly z psychiatrie, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Autochtonní model nemoci, antropologické paradigma v psychiatrii.Psychopatologie u pokročilých somatických onemocnění.Deprese v paliativní medicíně. Etiopatogeneze, diferenciální diagnóza deprese a demence.Farmakoterapie a psychoterapie deprese u onkologických onemocnění.Primární a symptomatické postižení mozku u pokročilých onkologických onemocnění.Pseudoneurastenie a demence při paraneoblastické, metabolické a iatrogenní encefalopatii.Delirium v pokročilých stadiích onkologických onemocnění. Etiopatogeneze, klinický obraz, léčba.Léčba bolesti a její psychopatologické komplikace v onkologii.Farmakoekonomika v psychiatrii.Logoterapie V. E. Frankla.Existenciální psychoterapie I. D. Yaloma.Psychologie a psychopatologie umírání.Možnosti a meze psychiatrie a psychoterapie v paliativní hospicové péči.Mezní situace v paliativní medicíně, prevence syndromu vyhoření.

Získané způsobilosti

Absolvent bude v schopen samostatně diagnostikovat uvedené duševní poruchy a vést jejich léčbu v rámci komplexního ošetřovatelského procesu, bude schopen samostatně rozhodovat v době nepřítomnosti lékaře o doplnění laboratorních vyšetření a případné úpravě farmakologické léčby, o nutnosti vyšetření ošetřujícím lékařem i o konsiliárních vyšetřeních jinými lékaři, případně psychologem, indikovat hospitalizaci u nemocného v domácí péči. Bude schopen organizovat diagnostický i léčebný proces v nemocničním zařízení i v domácí péči. Získá teoretický základ pro psychologické vedení onkologicky nemocných a doprovázení umírajících.

Literatura

YALOM, D. I. Existenciální psychoterapie. Praha: Portál, 2006. YALOM, D. I. Chvála psychoterapie. Praha: Portál, 2003. RABOCH, J.; PAVLOVSKÝ, P. et al. Klinická psychiatrie v denní praxi. Praha: Galén, 2008. HERMAN, E.; PRAŠKO, J.; SEIFERTOVÁ, D. Konziliární psychiatrie. Praha: Galén, 2007. VORLÍČEK, J. a kol. Paliativní medicína. Praha: Grada Publishing, 2004. TSCHUSCHKE, V. Psychonkologie. 1. vydání, Praha: Portál, 2004. FRANKL, E. V. Teorie a terapie neuróz. Praha: Grada, 1999. HAŠKOVCOVÁ, H. Thanatologie. Praha : Galén, 2007.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění písemného testu.Zpracování zadané písemné práce.

Garant

MUDr. Andrea Bryčková