Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spec. oš. péče u pac. s tr. kost. dřeně (KKO / P9PTK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKO / P9PTK - Spec. oš. péče u pac. s tr. kost. dřeně, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie transplantace kostní dřeně.Typy transplantací kostní dřeně.Indikace k transplantaci kostní dřeně.Dárci krvetvorných buněk.Odběr krvetvorných buněk.Postup při transplantaci kostní dřeně.Komplikace transplantace kostní dřeně a její pozdní následky.Příprava dárce k odběru kostní dřeně a péče o klienta po odběru.Příprava pacienta (klienta) k transplantaci kostní dřeně.Péče po transplantaci kostní dřeně - krátkodobá, dlouhodobá.Ošetřovatelská péče o pacienta po transplantaci kostní dřeně.Exkurze na transplantační jednotce Fakultní nemocnice Hradec Králové

Získané způsobilosti

Student zná podmínky dárcovství kostní dřeně, umí připravit dárce k odběru kostní dřeně a zajistit péči o něj po výkonu. Dovede zhodnotit potřeby nemocného před a po transplantaci kostní dřeně, umí plánovat, realizovat a hodnotit ošetřovatelskou péči u pacientů s tímto výkonem.

Literatura

KLENER, P. Klinická onkologie. Praha: Galén, 2002. VORLÍČEK, J., ABRAHÁMOVÁ, J. a kol. Klinická onkologie pro sestry. Praha: Grada, 2012.

Požadavky

Splnění povinné 50% účasti na přednáškách.Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění písemného testu.

Garant

doc. MUDr. Jan Horáček, Ph.D.

Vyučující

doc. MUDr. Jan Horáček, Ph.D.doc. MUDr. Jiří Horáček, CSc.PhDr. Kateřina Čermáková, DiS.