Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie (KOS / K2ANT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / K2ANT - Anatomie, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Anatomické názvosloví.Anatomie kostí a kloubů na horní končetině.Svaly hrudníku, břicha, dna pánevního, hlavy a krku.Anatomie kostí a kloubů na dolní končetině.Anatomie lebky.Anatomie páteře a hrudníku.Svaly horní končetiny a dolní končetiny.Anatomie žaludku, tenkého střeva a tlustého střeva.Anatomie dutiny ústní, hltanu a jícnu.Anatomie jater, žlučníku, slinivky břišní a pobřišnice.Anatomie hrtanu, průdušnice, průdušek.Anatomie plic, pleury a mediastina.Anatomie žláz s vnitřní sekrecí.Anatomie močového ústrojí.Anatomie mužských pohlavních orgánů.Anatomie ženských pohlavních orgánů.Anatomie míchy a nerv. drah.Anatomie vegetativního nerv. systému, oka, ucha.Anatomie CNS.Anatomie srdce a cév.Dutina hrudníDutina břišní

Získané způsobilosti

Student správně prezentuje strukturu a uložení orgánů, používá odborné termíny a rozumí jim, aplikuje získané poznatky v praxi. Na základě znalosti anatomie chápe souvislosti týkající se prevence a léčby nemocí.

Literatura

HAVLÍČEK, K. Anatomické listy. FZS Pardubice, 2013. ČIHÁK, R. Anatomie 1,2,3. obnovené vydání, 2013. NAŃKA, O., ELIŠKOVÁ, M. Přehled anatomie. Galén, 2002. Grant´s Atlas of Anatomy, Eleventr Edition by Anne M.R. Agur and Arthur F. Dalley. Dylevský, I. Somatologie. 2. vyd. Olomouc, Epava 2000, 480 s.

Požadavky

Splnění ústní zkoušky.

Garant

doc. MUDr. Karel Havlíček, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Karel Havlíček, CSc.