Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bazální stimulace (KOS / K2BAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / K2BAS - Bazální stimulace, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní prvky konceptu Bazální stimulace a s jeho historií.Somatická stimulace. Celková koupel zklidňující, osvěžující, dle Bobatha.Rozvíjející koupel. Celková koupel diametrální.Masáž stimulující dýchání, kontaktní dýchání.Polohování. Poloha mumie, poloho hnízdo. Mikropolohování.Vibrační stimulace. Vibrační stimulace podporující dýchání.Seminář seznamující s nástavbovými prvky konceptu Bazální stimulace.Optická stimulace.Auditivní a olfaktorická stimulace.Taktilně haptická stimulace.Orální stimulace. Hygiena dutiny ústní. Stimulace chuťových buněk. Stravování nemocného.

Získané způsobilosti

Student zná základní a nástavbové prvky konceptu Bazální stimulace. Umí používat jednotlivé prvky konceptu. Zná a chápe indikace k používání jednotlivých prvků konceptu, volí vhodné postupy u pacienta.

Literatura

VALENTOVÁ, E. Bakalářská práce: Význam a využití bazální stimulace v praxi. FRIEDLOVÁ, K. Bazální stimulace pro učitele předmětu ošetřovatelství, Frýdek-Místek. FRIEDLOVÁ, K. Skriptum pro nástavbový kurz bazální stimulace. FRIEDLOVÁ, K. Skriptum pro základní kurz bazální stimulace. www.bazalni-stimulace.cz.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění písemného testu.

Garant

Mgr. Marie Holubová

Vyučující

Mgr. Marie HolubováMgr. Marie Holubová