Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biochemie, klinická farmakologie (KOS / K2BCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / K2BCH - Biochemie, klinická farmakologie, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Biologický materiál - přehled.Moč - chemické a mikroskopické vyšetření.Sacharidy.Lipidy.Enzymy.Proteiny.Barviva, N-látky.Vnitřní prostředí - ABR.Vnitřní prostředí - minerální látky.Hormony.Nádorové markery.Seznámení s organizací a provozem OKBD - návštěva oddělení.

Získané způsobilosti

Student má přehled o spektru laboratorních vyšetření a jejich významu pro stanovení diagnózy, určení prognózy a sledování účinnosti léčby. Student se orientuje v nejdůležitějších lékových skupinách, zná působení vybraných léků na organismus, umí pracovat se Seznamem léčiv a používat jej ve své praxi.

Literatura

Odstrčil, J. Biochemie. 1. vyd. Brno, IDVPZ 1995, 161 s. (Povinné učivo v rozsahu s. 27-154). Racek J. Klinická biochemie (druhé přepracované vydání). Laboratorní diagnostika (přehled vyšetření). Nemocnice Pardubice 2000, 42 s.

Požadavky

Splnění písemného testu nebo ústní zkoušky dle rozhodnutí garanta předmětu.

Garant

PharmDr. Jiří Skalický, Ph.D.

Vyučující

PharmDr. Jiří Skalický, Ph.D.