Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie, komunikace (KOS / O4PSK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / O4PSK - Psychologie, komunikace, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do studia, psychologie osobnosti.Stres a jeho zvládání.Komunikační dovednosti.Náročná životní situace, krizová intervence.Posttraumatická stresová reakce (akutní a chronická), zvládání.Osobnostní zvláštnosti záchranáře.Moderátory zdraví, prevence syndromu vyhoření.Verbální a nonverbální komunikace záchranáře v praxi.CISM(debriefing, defusing, peer program).Relaxace, práce s tělem, imaginace.

Získané způsobilosti

Absolvent zná aspekty náročné životní situace, orientuje se v základních dovednostech krizové intervence a problematice posttraumatické stresové poruchy a jejího zvládání.

Literatura

ŠPATENKOVÁ N. Krizová intervence pro praxi. null. Grada, 2004. ISBN 80-247-0586-9.NEKONEČNÝ M. Základy psychologie osobnosti. Management Press, Praha, 1993. ISBN 0-85603-34-9.KŘIVOHLAVÝ J. Jak zvládat stres. Grada, 1994. ISBN 80-7169-121-6.VODÁČKOVÁ D. a kol. Krizová intervence. Praha, Portál, 2002. ISBN 80-7178-696-9.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění ústní zkoušky.

Garant

doc. MUDr. Alena Vosečková, CSc.

Vyučující

PhDr. Zdeněk Hrstka, Ph.D.PhDr. Zdeněk Hrstka, Ph.D.