Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy vybraných stimulačních technik (KOS / O9VST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / O9VST - Základy vybraných stimulačních technik, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy neurofyziologie.Význam stimulačních technik v ošetřovatelské praxi.Základní prvky konceptu Bazální stimulace a jeho historie.Vybraná zdravotní témata z medicíny a psychologie související s uplatněním konceptu.Autobiografická anamnéza.Iniciální dotek.Somatická stimulace. Alternativní způsoby mytí.Masáž stimulující dýchání, kontaktní dýchání.Polohování a mikropolohování.Vibrační stimulace.Optická a orofaciální stimulace.Auditivní a olfaktorická stimulace.Taktilně haptická stimulace.Základy orofaciální regulační terapie.Základy synergické reflexní terapie.Praktické prověření na vybraném klinickém pracovišti.

Získané způsobilosti

Student bude umět aplikovat základní techniky jednotlivých prvků konceptu bazální stimulacea bude schopen odkázat klienty na centra zabývající se orofaciální regulační terapií a synergickou reflexní terapií.

Literatura

FRIEDLOVÁ, K. Bazální stimulace v základní ošetřovatelské péči. Praha, Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1314-4.FRIEDLOVÁ, K. Skriptum pro nástavbový kurz bazální stimulace. FRIEDLOVÁ, K. Skriptum pro základní kurz bazální stimulace.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Zpracování zadané písemné práce.Splnění praktické zkoušky.

Garant

doc. MUDr. Edvard Ehler, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Edvard Ehler, CSc.Mgr. Marie HolubováMgr. Marie Holubová