Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie (KOS / P1ANP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P1ANP - Anatomie, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Anatomické názvosloví a orientace na těle.Pohybové ústrojí. Tkáně, klouby, svaly.Anatomie hlavy a krku.Anatomie páteře a hrudníku.Anatomie horní končetiny.Anatomie dolní končetiny.Svaly hrudníku, břicha, dna pánevního.Anatomie hrtanu, průdušnice, průdušek.Anatomie plic, pleury a mediastina.Anatomie dutiny ústní, hltanu a jícnu.Anatomie žaludku, tenkého a tlustého střeva.Anatomie jater, žlučníku, slinivky břišní a pobřišnice.Anatomie srdce a cév.Anatomie močového ústrojí.

Získané způsobilosti

Student správně prezentuje strukturu a uložení orgánů, používá odborné termíny a rozumí jim, aplikuje získané poznatky v praxi. Na základě znalosti anatomie chápe souvislosti týkající se prevence a léčby nemocí.

Literatura

HAVLÍČEK, K.; ČERVENKOVÁ, Z.; BLANAŘ, V. Anatomické listy. FZS UPa Pardubice, 2015. ČIHÁK, R. Anatomie 1,2,3., obnovené vydání. Grant´s Atlas of Anatomy, Eleventr Edition by Anne M.R. Agur and Arthur F. Dalley. NAŃKA, O. ELIŠKOVÁ, M. Přehled anatomie. Galén, 2002. DYLEVSKÝ, I. Somatologie. 2. vyd. Olomouc, Epava, 480 s., 2000.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění povinné 80% účasti na cvičeních.Splnění písemného testu.

Garant

doc. MUDr. Karel Havlíček, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Karel Havlíček, CSc.Mgr. Vít BlanařMgr. Zuzana ČervenkováMgr. Markéta Kalábová