Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziologie (KOS / P1FYZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P1FYZ - Fyziologie, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tělní tekutiny a krev, složení, význam, regulace objemu extracelulárních tekutin.Principy vzniku a vedení vzruchu, kontrakce hladkého, kosterního a srdečního svalu.Kardiovaskulární systém.Principy snímání EKG.Dýchací systém.Endokrinní systém.Fyziologie trávení a vstřebávání.Fyziologie vylučování.Centrální nervový systém.

Získané způsobilosti

Student má teoretické znalosti funkce a regulace jednotlivých systémů včetně nezbytné terminologie. Bude schopen odvozovat základní klinické projevy vyplývající z jejich poruch a příčiny funkčních změn organizmu.

Literatura

Silbernagl S., Despopoulos,A. Atlas fyziologie člověka. Sovová E. a kol. EKG pro sestry. 2. vyd. Olomouc, Epava 2000, 480 s. (Povinné učivo v rozsahu str. 143-480). Mourek, J. Fyziologie. Učebnice pro studenty zdravotnických oborů. Praha : Grada Publishing, a.s., 2005. Trojan S. a kol. Lékařská fyziologie. Učebnice pro lékařské fakulty. Praha, Grada Publ. 1999, 616 s.

Požadavky

Splnění písemného testu.Splnění povinné účasti na úvodním semináři.

Garant

doc. MUDr. Halka Lotková, Ph.D.

Vyučující

doc. MUDr. Halka Lotková, Ph.D.