Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Primární a komunitní péče (KOS / P1IPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P1IPO - Primární a komunitní péče, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Filozofie primární zdravotní péče.Filozofie zdraví a historická hlediska prevence.Ošetřovatelství orientované na komunitu.Využití ošetřovatelských modelů v komunitní péči.Komunitní ošetřovatelská péče o rodinu.Komunitní ošetřovatelská péče o děti.Komunitní ošetřovatelská péče o ženu.Etika a normy ošetřovatelské péče v primární zdravotní péči.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat teoretické poznatky při realizaci ošetřovatelského procesu formou ošetřovatelského modelu v primární zdravotní péči. Student využívá poznatky především z oborů ošetřovatelství, pedagogiky, filozofie a etiky.

Literatura

Sikorová, L. Dětská sestra v primární a komunitní péči. Praha: Grada, 2012. MASTILIAKOVÁ, D. Holistické přístupy v péči o zdraví. Brno: IDVPZ, 1999. HANZLÍKOVÁ, A. a kol. Komunitní ošetřovatelství. Martin: Vydavatelstvo Osveta, 2007. ANDRAŠČÍKOVÁ, Š. a kol. Komunitní ošetřovatelství pro porodní asistentky: učební text pro porodní asistentky v komunitní péči. 1. vyd. Brno: NCO NZO Brno, 2009. Zrubcová, D. Ošetrovatel ská starostlivost v komunite. 1. vyd. 1. Nitra: Univerzita Konštantína Filozofa, 2013. JAROŠOVÁ, D. Úvod do komunitního ošetřovatelství. Praha: Grada Publishing, 2007. KOZIEROVÁ, B., ERBOVÁ, G., OLIVIEROVÁ, R. Ošetrovateľstvo 1. Martin: Vydavatelstvo Osveta, 1995.

Požadavky

Splnění 80% účasti na přednáškách.

Garant

Mgr. Věra Erbenová

Vyučující

Mgr. Věra Erbenová