Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelské postupy (KOS / P1OSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P1OSP - Ošetřovatelské postupy, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ošetřovací jednotka, ochranně léčebný režim.Péče o lůžko, polohy nemocných.Hygienická péče, dekubity, opruzeniny.Obvazový materiál, obvazy.Péče o pomůcky, příprava k operaci, převazy, nástroje, drény, drenáže.Péče o základní biologické potřeby klienta, fyziologické funkce.Cvičení:Ošetřovací jednotka, ochranně léčebný režim.Péče o lůžko, polohy nemocných.Hygienická péče, dekubity, opruzeniny.Obvazový materiál, obvazy.Péče o pomůcky, Dezinfekce. Příprava pomůcek ke sterilizaci, sterilizace, dokumentace sterilizace.Nácvik dezinfekce rukou a kontrola její správnosti.příprava k operaci, převazy, nástroje,drény,drenážePéče o základní biologické potřeby klienta, fyziologické funkce.

Získané způsobilosti

Student získá a využívá základní manuální zručnost a jistotu bezpečného a kvalitního provádění odborných výkonů a procedur u klientů. Student provádí jednotlivé výkony samostatně a kvalitně na základě individuálních potřeb klienta.

Literatura

MIKŠOVÁ, Z. Kapitoly z ošetřovatelské péče I. Praha: Grada, 2006. MIKŠOVÁ, Z. Kapitoly z ošetřovatelské péče II. Praha: Grada, 2006. VYTEJČKOVÁ, R. a kol. Ošetřovatelské postupy v péči o nemocné I. Praha: Grada, 2011. VYTEJČKOVÁ, R. a kol. Ošetřovatelské postupy v péči o nemocné II. Praha: Grada, 2013. VYTEJČKOVÁ, R. a kol. Ošetřovatelské postupy v péči o nemocné III. Praha: Grada, 2015. TRACHTOVÁ, E. a kol. Potřeby nemocného v ošetřovatelském procesu. Brno: IDVPZ, 2013. STRYJA, J. Repetitorium hojení ran 2. Geum, 2011.

Požadavky

Splnění povninné 80% účasti na přednáškách, cvičeních, seminářích.Splnění písemného testu 70%.Splnění praktické zkoušky.

Vyučující

PhDr. Mgr. Ivana DukováPhDr. Mgr. Ivana DukováMgr. Lucie JiráskováMgr. Kamila MarkováMgr. Romana Procházková