Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do filozofie, etiky a studia práva (KOS / P2FIU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P2FIU - Úvod do filozofie, etiky a studia práva, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podstata práva, úloha práva ve společnosti.Právní vztahy.Vybrané části občanského práva.Vybrané části pracovního práva.Vybrané části obchodního práva.Vybrané části trestního práva.Vybraná legislativa zdravotnictví.

Získané způsobilosti

Student bude umět vysvětlit základní filosofické pojmy, seznámí se s právními předpisy v oblasti trestního, občanského a správního práva ve vztahu ke zdravotnictví. Dokáže se orientovat ve filozofických problémech a v právních předpisech ve zdravotnictví, které jsou nezbytné pro jeho praxi.

Literatura

Občanský zákoník č. 89/2012 Sb. Trestní zákon č. 40/2009 Sb. Vybrané platné právní předpisy upravující oblast organizace a provoz zdravotnických zařízení, oblast zdravotní techniky, hygieny a prevence, všeobecného zdravotního pojištění a sociálního zabezpečení. Zákon o léčivech č. 378/2007 Sb. Zákon o zdravotních službách č. 372/2011 Sb. Zákoník práce č. 262/2006 Sb. SOVOVÁ, O. Zdravotnická praxe a právo. Praha: Leges, 2011.

Požadavky

Splnění písemné zkoušky.Splnění povinné 80% na účasti na přednáškách.

Garant

JUDr. Jindřich Janouch

Vyučující

JUDr. Jindřich Janouch