Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oš. při radiologických výkonech (KOS / P2ORV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P2ORV - Oš. při radiologických výkonech, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní postupy instrumentování při intervenčních radiologických výkonechInfúze: příprava, asistence a zabezpečení nemocnéhoLéky a jejich podávání. Podávání léků per os. Podávání léků injekcemi: subkutánní, intramuskulární a intravenózníZákladní odběry biologického materiáluVyprazdňování nemocných: klyzma, cévkování ženy, cévkování mužeAplikace kyslíkuPéče o zemřeléhoZákladní postupy instrumentování při intervenčních radiologických výkonechInfúze: příprava, asistence a zabezpečení nemocnéhoLéky a jejich podávání. Podávání léků per os. Podávání léků injekcemi: subkutánní, intramuskulární a intravenózníZákladní odběry biologického materiáluVyprazdňování nemocných: klyzma, cévkování ženy, cévkování mužeAplikace kyslíkuZáklady rehabilitačního ošetřovatelstvíManipulace s dětským pacientem. Psychologické působení na neklidné děti

Literatura

MIKŠOVÁ Z. Kapitoly z ošetřovatelské péče I. Praha: Grada, 2006. MIKŠOVÁ Z. Kapitoly z ošetřovatelské péče II. Praha: Grada, 2006. SEDLÁŘOVÁ P. Základní ošetřovatelská péče v pediatrii. Praha: Grada, 2008. ŠAMÁNKOVÁ M. Základy ošetřovatelství 1. a 2. díl. Praha: Karolinum, 2003.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách a semináříchSplnění písemného testu

Garant

Mgr. Markéta Papršteinová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Markéta Papršteinová, Ph.D.Mgr. Markéta Papršteinová, Ph.D.Mgr. Vlastimila Semencová