Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogika, výzkum v ošetřovatelství (KOS / P2PEV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P2PEV - Pedagogika, výzkum v ošetřovatelství, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pedagogika jako vědní disciplína.Pojem a cíle výchovy.Funkce výchovy a vzdělávání.Činitelé výchovy - člověk.Vývoj pedagogických principů.Formy výchovy.Edukace v ošetřovatelství.Metody, formy a didaktické prostředky využívané při edukaci v ošetřovatelství.Hodnocení edukace, kritéria pro hodnocení klientů, sester.Organizace, zadání a plánování bakalářské práce.Typy bakalářských prací a jejich obecná struktura.Formální zpracování bakalářské práce, jazyková stránka, stylistika.Praktické nacvičování přednesu krátkého sdělení a řízení diskuse.Písemná odborná komunikace.Příprava odborného sdělení, poster.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat osvojené vědomosti a dovednosti při edukaci ve zdravotnickém zařízení a zvládne prezentaci krátkého odborného sdělení v písemné i ústní formě.

Literatura

Šanderová,J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. HOLOUŠKOVÁ, D., KROBOTOVÁ, M. Jak psát diplomové a závěrečné práce. Olomouc: Vydavatelství UP, 1995. ISBN 80-7067-475-X.Grecmanová. H.Holoušová, D. Obecná pedagogika I a II.díl. Vorlíček, Ch. Úvod do pedagogiky. Praha, H+H 2000, 175 s. (povinné: str. 17 - 104, 145 - 164). Chráska, M. Základy výzkumu v pedagogice. 2. vyd. Olomouc, Univerzita Palackého 1998, 47 s. (povinné: str. 10 - 46). Pytela, O. Chemometrie pro organické chemiky. Synek, M. a kol. Jak psát diplomové a jiné práce. Šalda J. Od rukopisu ke knize a časopisu. SNTL, Praha 1983.

Požadavky

Splnění písemného testu.

Garant

PhDr. Magda Taliánová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Magda Taliánová, Ph.D.