Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná farmak. a spr. lab. praxe (KOS / P3AFA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P3AFA - Aplikovaná farmak. a spr. lab. praxe, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Radiofarmaka - základní charakteristika.Radiofarmaka používaná v diagnostice.Terapeutické použití radiofarmak.Využití radioaktivně značených látek ve výzkumu a v dalších oblastech.Nežádoucí účinky radiofarmak a možnosti terapeutického ovlivnění.Zásady správné laboratorní praxe, vyhláška č. 504/2000 Sb.Prezentace zadaných témat, zápočet.

Získané způsobilosti

V rámci výuky předmětu budou studenti seznámení se souborem pravidel tvořících systém práce při provádění předklinických studií bezpečnosti léčiv - správnou laboratorní praxí. Student si osvojí látku v rozsahu sylabu.

Literatura

KRAFT, O.; PEKÁREK, J. Radiofarmaka. Ostravská univerzita. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví a Ministerstva zemědělství č. 504/2000 Sb. SAHA.; GOPAL, B. Fundamentals of Nuclear Pharmacy. Springer, 2010. STAROBOVÁ, O. a spol. Výzkum nových léčiv od zrodu k registraci. Multimediální podpora výuky klinických a zdravotnických oborů: portál Lékařské fakulty Masarykovy un.

Požadavky

Splnění 80% účasti na přednáškách. Připravit a prezentovat na PC zadané téma, jako podmínku pro udělení zápočtu.

Garant

prof. MUDr. Josef Fusek, DrSc.

Vyučující

prof. MUDr. Josef Fusek, DrSc.