Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie nemocných (KOS / P3PNE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P3PNE - Psychologie nemocných, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení předmětu psychologie zdraví a nemoci.Pacient a nemoc.Pacient a zdravotnické prostředí.Hospitalismus a iatrogenie.Úvod do psychosomatické medicíny.Psychologická problematika vybraných onemocnění a vad.Problematika umírání a smrti.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat získané vědomosti v klinické praxi radiologického asistenta a to v rozsahu sylabu daného předmětu.

Literatura

ZACHAROVÁ, E.; HERMANOVÁ, M.; ŠRÁMKOVÁ, J. Zdravotnická psychologie. Praha : Grada Publishing, 2007. Křivohlavý, J. Psychologie nemoci. Praha, Grada, 2002. KŘIVOHLAVÝ, J. Psychologie zdraví. Praha: Portál, 2003. BARTOŠÍKOVÁ, I.; JIČINSKÝ, V. a kol. Kapitoly z psychologie pro zdravotnické pracovníky. Brno : IDVPZ, 2000. Baštecký, J. a kol. Psychosomatická medicína. 1. vyd. Praha, Grada Avicenum, 1993.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách, cvičeních, seminářích.Splnění ústní zkoušky nebo písemného testu dle rozhodnutí garanta.

Garant

Mgr. Vanda Štědrá

Vyučující

PhDr. Sabina SlavíčkováMgr. Vanda Štědrá