Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět První pomoc (KOS / P3PRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P3PRP - První pomoc, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vyprošťování, polohy a transport raněných - praktický nácvik.Základy kardiopulmonální resuscitace - praktický nácvik.Základy obvazové techniky - praktický nácvik.Rány, krvácení a šok - praktický nácvik stavění krvácení a zajištění šokového stavu.Poranění kostí, kloubů, páteře a hlavy - praktický nácvik ošetření v rámci PP.Poškození teplem a chladem - praktický nácvik ošetření v rámci PP.Poleptání a otravy - praktický nácvik ošetření v rámci PP.Úrazy elektrickým proudem a výbojem - praktický nácvik ošetření v rámci PP.

Získané způsobilosti

Studující získá manuální zručnost pro provádění bezpečné a kvalitní první pomoci a je seznámen s novými trendy v oblasti medicíny katastrof a akutní péče.

Literatura

KELNAROVÁ, J. a kol. První pomoc I - Pro studenty zdravotnických oborů. 2. vyd. Praha: Grada Publishing, 2012. KLEMENTA, B. Resuscitace ve světě nových guidelines. 1. vyd. Olomouc: Solen, 2011. POKORNÝ, J. Lékařská první pomoc. 2. vyd. Praha: Galén, 2010. BYDŽOVSKÝ, J. Předlékařská první pomoc. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2011.

Požadavky

Splnění povinné 80% aktivní účasti na cvičeních.Splnění písemného testu.

Garant

Mgr. Jindra Holeková, DiS.

Vyučující

Mgr. Linda DvorskáMgr. Patrik Zelinka