Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy práva III. (KOS / P3ZPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P3ZPR - Základy práva III., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, pojem předmětu, prameny právní úpravy.Mezinarodní smlouvy na ochranu dětí a žen, komunitární právní úprava.Vznik a zánik manželství, kolizní prvky v manželství, státní občanství ve vztahu k rodinnému právu.Vztahy mezi rodiči a dětmi, výživné v rodinném právu.Rozvod a jeho právní úprava.Intervence do výkonu rodičovské zodpovědnosti, sanace rodiny.Ochrana dětí a osob nezpůsobilých v soudním řízení.Náhradní formy péče o dítě.Sepsání žádosti o rozvod.Sepsání návrhu žádosti o stanovení výživného.Praktický nácvik výpočtu dávek pro pěstouny.Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc.

Získané způsobilosti

Studující si osvojí danou problematiku v rozsahu sylabu přednášek a cvičení a své poznatky aplikuje v praktických činnostech zdravotně-sociálního pracovníka.

Literatura

SOVOVÁ, O., CÍSAŘOVÁ, D. Trestněprávní otázky ve zdravotnictví. Praha: Leges, 2011. SOVOVÁ, O. Základy obchodního, živnostenského a pracovního práva. Vybrané interdisplinární otázky. Hradec Králové: Gaudeamus, 2010. CÍSAŘOVÁ, D.; SOVOVÁ, O. Základy trestního práva procesního. Hradec Králové: Gaudeamus, 2011. SOVOVÁ, O. Zdravotnická praxe a právo. Praha: Leges, 2011. ANTL, M.; HANSLÍK, H. Miroslav Antl radí, jak na gaunery sv. 2. Praha: Prostor, 2007. FIALA, J. Občanské právo hmotné: multimediální učební text. Brno : Masarykova univerzita, 2004. BĚLINA, M. a kol. Pracovní právo. Praha : C. H. Beck, 2004. VOKOUN. R. A KOL. Příklady z trestního práva hmotného a procesního. Praha: Leges, 2010. ŠUBRT, M. Trestněprávní odpovědnost a ochrana mládeže. Praha: Policejní akademie ČR, 2010, 2010. ŠÁMAL, P. A KOL. Trestní zákoník. Praha: C. H. Beck, 2012. JELÍNEK A KOL. Trestní zákoník a trestní řád s poznámkami a judikaturou. Praha: Leges, 2011. SOVOVÁ, O. Základy správního práva. Hradec Králové: Gaudeamus, 2009. " ŠÁMAL, P.; VÁLKOVÁ, H.; SOTOLÁŘ, A.; HRUŠKOVÁ, M. Zákon o soudnictví ve věcech mládeže. Praha: C. H. Beck, 2011.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na přednáškách.Splnění povinné 80% aktivní účasti na cvičeních.Zpracování a prezentace 2 zápočtových prací. Zpracování podání návrhu k soudu nebo orgánu veřejné správy.Splnění písemného testu nebo ústní zkoušky dle rozhodnutí garanta předmětu.

Garant

JUDr. Jindřich Janouch

Vyučující

JUDr. Jindřich JanouchJUDr. Jindřich Janouch