Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy práva IV. (KOS / P4ZPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P4ZPR - Základy práva IV., Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do Trestního zákoníku, základy trestní odpovědnosti, působnost trestních zákonů.Trestní sankce a ochranná opatření.Trestní odpovědnost mládeže za protiprávní činy.Poškozený a jeho práva, oběť trestného činu.Vybrané kapitoly z Trestního řádu a základy ze soudnictví ve věcech mládeže.Trestní odpovědnost zdravotníků v praxi.Trestné činy proti životu a zdraví, proti svobodě a právům na ochranu osobnosti, soukromí a listovního tajemství.Trestné činy proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti, trestné činy proti rodině a dětem.Trestné činy proti majetku, hospodářské.Trestné činy obecně nebezpečné, proti životnímu prostředí.Trestné činy proti pořádku ve věcech veřejných.

Získané způsobilosti

Studující si osvojí danou problematiku v rozsahu sylabu přednášek a cvičení a své poznatky aplikuje v praktických činnostech zdravotně-sociálního pracovníka.

Literatura

Zákon č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 218/2003 Sb. o odpovědnosti mládeže za protiprávní činy a o soudnictví ve věcech mládeže a o změně některých zákonů (zákon o soudnictví ve věcech mládeže), ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění zák. č. 306/2009 Sb. a pozdějších předpisů. ŠUBRT, M. Trestněprávní odpovědnost a ochrana mládeže. 2. vydání, Policejní akademie České republiky v Praze, 2010. ŠÁMAL, P. a kol. Trestní řád I. a II. díl - komentář. Praha: C.H.Beck, 2008. JELÍNEK, J. a kol. Trestní zákoník a trestní řád s poznámkami a judikaturou 2. aktualizované vydání podle stavu k 1. 12. 2011 Leges, Praha, 2011. ŠÁMAL, P. a kol. Trestní zákoník. Komentář. 2. vyd. Praha: C.H.Beck, 2012.

Požadavky

Splnění povinné 77% účasti na přednáškách.Splnění povinné 77% aktivní účasti na cvičeních.Splnění písemného testu a ústní zkoušky.

Garant

JUDr. Miroslav Antl

Vyučující

JUDr. Miroslav Antl