Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bazální stimulace (KOS / P6BAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P6BAS - Bazální stimulace, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Charakteristika konceptu a jeho historieVybraná zdravotní témata z medicíny, psychologie a pedagogiky související s uplatněním konceptuVýznam rukou v práci s lidmi s postižením a význam kvality dotekuInterakce a komunikace na základě Bazální stimulaceTechniky somatických, vibračních, vestibulárních stimulacíVizuální stimulace, olfaktorická stimulace, auditivní stimulaceKomunikace s pacienty a jejich příbuznýmiAnatomie a fyziologie dutiny ústní, fyziologie polykání. Orální stimulace a péče o dutinu ústní. Orofaciální stimulaceTaktilně - haptická stimulace. Ošetřovatelský proces v bazálně stimulující péčiPraktické prověřeníTest, udělení zápočtu

Získané způsobilosti

Student se orientuje v oblasti bazální stimulace dle daného sylabu a aplikuje základní metody bazální stimulace v praxi.

Literatura

JANOVCOVÁ, Z. Alternativní a augmentativní komunikace. Brno: PdF MU, 2003. ISBN 80-210-3204-9.FRIEDLOVÁ, K. Bazální stimulace v základní ošetřovatelské péči. Praha, Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1314-4.FRIEDLOVÁ, K. Bazální stimulace v základní ošetřovatelské péči. Frýdek-Místek : Tiskárna Kleinwächter, 2005. VÍTKOVÁ, M. Podpora vzdělávání dětí a žáků s těžkým zdravotním postižením II. Metoda bazální stimulace. Praha: IPPP, 2001. www.bazalni-stimulace.cz.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění ústní zkoušky.

Garant

Mgr. Marie Holubová

Vyučující

Mgr. Lucie Chrudimská