Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologie zdravotnických pracovišť (KOS / P7EZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P7EZP - Ekologie zdravotnických pracovišť, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky životního prostředí, význam pro zdraví člověka.Složky životního prostředí - ovzduší, voda, půda, úspory energie a obnovitelné zdroje energie.Účinky toxických látek na orgánové úrovni.Toxické účinky vybraných skupin látek - těžké kovy.Toxické účinky dalších vybraných skupin látek - genotoxické, organické sloučeniny atd.Odpady ze zdravotnických pracovišť.Způsoby zpracování odpadů ze zdravotnictví - nespalovací procesy.Způsoby zpracování odpadů ze zdravotnických pracovišť - spalovací procesy.

Získané způsobilosti

Student chápe základy zjišťování kvality a kvantity těchto výstupů, možnosti a způsoby jejich stanovení a eliminace, dovede zhodnotit zdravotní rizika vyplývající z kontaminace životního prostředí. Aplikuje v praxi principy odpadového hospodářství, nakládání s odpady, zná úspory energie a obnovitelné zdroje energie.

Literatura

Materiály na webových stránkách Ústavu ochrany životního prostředí FCHT UPa. KURAŠ M. Odpady, jejich využití a zneškodňování. Praha, ČSU 1994 s. 241.

Požadavky

Splnění povinné 50% účasti na přednáškách.Splnění písemného nebo ústního zkoušení dle rozhodnutí garanta předmětu.

Garant

Ing. Jiří Palarčík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Palarčík, Ph.D.