Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializované oš. v pediatrii (KOS / P8PED)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P8PED - Specializované oš. v pediatrii, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Systém péče o dítě a herní terapie ( teoretické znalosti ).Odlišnosti dětského respiračního traktu (fyziologie a patofyziologie).Inhalační terapie.Onemocnění pojivové tkáně ( fyziologie a patofyziologie).Vrozené vývojové vady gastrointestinálního traktu.Růst dítěte (fyziologie a patofyziologie).Nefrologická onemocnění dětského věku se zaměřením na vrozené vývojové vady a jejich včasná diagnostika. Ultrazvukové a RTG vyšetření v pediatrii.Život ohrožující stavy v pediatrii.Endokrinologická vyšetření v dětském věku.Časný asfyktický syndrom a resuscitace novorozence.Problematika nedonošeného novorozence.Neurologická onemocnění v dětském věku.Systém péče o dítě a herní terapie.Spirometrie (praktické spirometrické vyšetření, zaučení v obsluze).Inhalační léčba u dětí (praktické dovednosti).Goniometrické vyšetření a komplexní péče v revmatologii.Výživa dětí a ošetřovatelská péče při poruchách vyprazdňování.Praktické znalosti v hodnocení růstu dětí.Praktické dovednosti při vyšetření urologického traktu (odběry bakteriurie, RTG a izotopová vyšetření).Ultrazvukové vyšetření ( praktická ukázka, vyzkoušení).Resuscitace dětí (zvláštnosti u dětí s praktickou výukou).Ošetřovatelská péče o kriticky nemocné.Praktické dovednosti v resuscitaci novorozence po porodu.Dechová podpora u kriticky nemocných novorozenců.Seminář k celkové problematice pediatrie.Péče o diabetické dítě.

Získané způsobilosti

Student má znalosti fyziologie a patofyziologie dětského organismu jako celku i jeho součástí. Dále zná psychologický přístupu k nemocným dětem i jejich rodičům. Dále má znalosti organizačně - ekonomické.

Literatura

HRODEK, O., VAVŘINEC, J. Pediatrie. NIESSEN K. H. a kol. Pediatrie. Praha, Scientia Medica, 1996. KLÍMA J. a kol. Pediatrie pro střední zdravotnické školy. Praha: EUROLEX BOHEMIA 2003 s. 319. HORANSKÝ V. a kol. Diagnostické a terapeutické výkony v detskom veku. Martin, Osveta 1981 s. 436. MAREŠ J. a kol. Dítě a bolest. Praha, Grada 1997 s. 317. VALENTA M. a kol. Herní specialista. Olomouc, Univerzita Palackého 2001 s. 167. KOLEKTIV AUTORŮ. Neonatologický edukační program. Třinec : T- Print, 1996.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Splnění ústní zkoušky.