Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Supervize v paliativní a terminální péči (KOS / P8SPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / P8SPT - Supervize v paliativní a terminální péči, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Organizace praxí.Reflexe praxí: organizace, pacienti, vztah sestra-pacient, sebereflexe.Týmová setkání nad kazuistikou: klinické křižovatky.Metodické vedení.Plány profesního rozvoje, profesní silné a slabé stránky.

Získané způsobilosti

Student se seznámí s různými typy podpory pracovníků při dosahování a udržování kvality práce a bude schopen co nejvíce celostně (v systémových souvislostech) vnímat a v podobě kazuistiky vyjádřit potřeby a hodnoty svoje a pacienta v paliativní a terminální péči.

Literatura

HAWKINS P., SHOMET R. Supervize v pomáhajících profesích. 1. vyd. Portál, Praha 2004, 202 s.(povinné učivo s. 17-186). BALINT M. Lékař, pacient a jeho nemoc. GRADA, Praha 1999. PAČESOVÁ M. Lékař, pacient a Michael Balint. TRITON, Praha 2004. ŠIMEK A. Supervize - Kazuistiky. TRITON, Praha 2004.

Požadavky

Splnění povinné 80% účasti na cvičeních, seminářích.Zpracování zadané písemné práce.

Garant

PhDr. Bohumila Baštecká, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Kateřina Čermáková, DiS.Mgr. Eva Hlaváčková, Ph.D.Mgr. Lucie ChrudimskáPharmDr. Samuel JindraMgr. Linda ŘíhováMgr. Kristýna Šoukalová